O nama

Liatris-Jelen plast d.o.o.

Poduzeće Liatris-Jelen plast d.o.o. osnovano je 1992. godine. Radi se o obiteljskoj tvrtki, koja vrlo uspješno djeluje dugi niz godina. Prvenstveno je bila orjentirana na klesarstvo i pogrebnu opremu. Tijekom godina započeta je djelatnost drvne industrije, proizvodnje drvnih elemenata, u funkciji je pilana i proizvodni program za proizvodnju hrastovih i bukovih elemenata. Između ostalih djelatnosti važno je istaknuti i djelatnost proizvodnje plastičnih masa, reciklaža, proizvodnje alata i kalupa, strojne i transportne usluge. U poslovnom okruženju poduzeća nalazi se i ugostiteljski objekt koji bi uskoro trebao početi s radom.

Drvna industrijaLiatris-Jelen plast d.o.o.

Prostor drvne industrije proteže se na cca 20.000 m² , a u koju pripadaju : pilana, dorada, lager za sirovinu, lager za gotovu robu i otpadno drvo, parionica drveta i radionica – brusiona.

Postupak proizvodnje obuhvaća:
- dovoz sirovine (hrast i bukva)
- dovoz trupaca na lager
- utovar trupaca viljuškarima na transportnu traku
- proces piljenja
- skladištenje
- parenje u komori (proces od 36 sati)
- prodaja poluproizvoda za proizvodnju namještaja
- prerada poluproizvoda od hrasta u hrastove elemente

Važno je napomenuti da pilana ima mjesečni kapacitet proreza trupaca cca 3.000 m³ i dorade hrastovih elemenata cca 250 m³ !

Proizvodnja plastikeLiatris-Jelen plast d.o.o.

Proizvodni pogon za proizvodnju plastičnih masa nalazi se u neposrednjoj blizini drvne industrije a obuhvaća cca 1.500 m² od čega je cca 800 m² proizvodni a cca 700 m² skladišni prostor.

Proizvodnja obuhvaća:
- dobavu sirovine
- proizvodnju brizgane plastične ambalaže i predmeta od svih vrsta granulata za različite namjene
- proizvodnju puhane plastične ambalaže za pakiranje prehrambenih proizvoda, deterdženata, kozmetike, farmaceutskih proizvoda i ostale namjene
- proizvodnju alata i kalupa za puhanu i brizganu plastičnu ambalažu